Opatrenia od 21.09.2020

OZNAM

Opatrenia v čase druhej vlny pandémie ochorenia COVID-19 na základe vývoja ochorenia Covid-19 v rámci okresu Nové Mesto nad Váhom platné od 21.09.2020

Na základe vývoja situácie ochorenia COVID-19 v okrese Nové Mesto nad Váhom sú od 21.09.2020 v CSS - DOMOV JAVORINA prijaté nasledovné opatrenia resp. uvoľnenie opatrení:

-  Povolenie návštev v zariadení v exteriéri t. j. v záhradnom átriu (pre klientov i zamestnancov) v obmedzujúcom režime.

  • Návštevy (len s trvalým pobytom v SR) sú povolené len pracovné dni v čase:

                                                  od        08:00 hod       do        11:00 hod

                                                  od        13:00 hod       do        14:30 hod

v maximálnej celkovej dĺžke 30 minút, v sprievode zamestnanca CSS – DOMOV JAVORINA. Počet osôb návštevy je obmedzený na 2 osoby. Návšteva je povinná podrobiť sa protiepidemickým opatreniam (dodržiavanie harmonogramu návštev, meranie telesnej teploty bezdotykovým teplomerom, vypísanie čestného vyhlásenia záznamová administratíva, sprievod zamestnanca, použitie vlastného ochranného rúška, dezinfekcia rúk pri vstupe do zariadenia príp.ďalšie). V prípade nepriaznivého počasia je možné využiť záhradné altánky.

Pre návštevníkov (príbuzných a priateľov klientov), ktorí majú trvalý pobyt v zahraničí, sú návštevy zrušené do odvolania s výnimkou, ak budú mať negatívny test na COVID-19 nie starší ako 24 hodín a za prísnych protiepidemických opatrení.

Ďalšie opatrenia:

-  Zákaz spoločenských akcií v interiéri s prítomnosťou cudzej osoby vrátane bohoslužieb.

- Spoločenské aktivity len v priestoroch zariadenia bez účasti cudzích osôb.

- Vychádzky ostávajú v režime max.5 klientov v sprievode zamestnanca alebo aj samostatne v sprievode zamestnanca, mimo hromadných dopravných prostriedkov a priestorov s väčším počtom ľudí.

-  Ďalšie služby (pedikúra, kadernícke služby) len vo vyhradených priestoroch multifunkčnej miestnosti.

-  Klienti majú možnosť opustiť zariadenie do domáceho prostredia k príbuzným s podmienkou, že pri návrate klienta do zariadenia sa preukážu testom (negatívnym) na COVID-19 nie starším ako 24 hodín. Opustenie zariadenia treba zo strany klienta a príbuzných vopred odkonzultovať na tel.č. 0901918506 (Mgr. Jana Kukučová, Blanka Zaťková) resp. s vedením CSS - DOMOV JAVORINA.

Zverejnené 18.09.2020.

CSS - DOMOV JAVORINA pristupuje pri prijímaní dočasných obmedzení (napr. návštevy v zariadení, opúšťanie zariadenia prijímateľmi sociálnych služieb a pod.) podľa situácie epidemiologickej situácie v rámci okresu, regiónu a Slovenska. CSS – DOMOV JAVORINA si vyhradzuje právo zaviesť opätovne prísnejšie opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu COVID-19.