Opatrenia od 09.11.2020

OZNAM

od 9.novembra 2020 v podmienkach CSS – DOMOV JAVORINA

V zmysle  Vyhlášky ÚVZ SR č. 16/2020 z 30. 10. 2020 platia v CSS – DOMOV JAVORINA nasledovné opatrenia:

Zákaz samostatného vychádzania pre klientov CSS – DOMOV JAVORINA s výnimkou nutnosti akútneho lekárskeho vyšetrenia (len so sprievodom nášho zamestnanca).

Obmedzenie návštev pre klientov a zamestnancov CSS – DOMOV JAVORINA.

Zamestnanci aj klienti CSS - DOMOV JAVORINA boli testovaní v 1.kole 30.10.2020 a 06.11.2020 v 2.kole testovania s negatívnymi výsledkami.

V čase od 9. novembra 2020 sa zakazuje vstup aj sprevádzajúcej osobe prijímateľa sociálnej služby do vnútorných aj vonkajších priestorov zariadenia, pokiaľ sa nepreukáže potvrdením o negatívnom teste na Covid-19, dokladom alebo potvrdením o výnimke od poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ktorého vzor tvorí prílohu vyhlášky.

Ďalšie opatrenia:

-  Zákaz spoločenských akcií v interiéri s prítomnosťou cudzej osoby vrátane bohoslužieb.

- Spoločenské aktivity len v priestoroch zariadenia bez účasti cudzích osôb.

- Vychádzky ostávajú v režime max.5 klientov v sprievode zamestnanca alebo aj samostatne v sprievode zamestnanca, mimo hromadných dopravných prostriedkov a priestorov s väčším počtom ľudí.

-  Ďalšie služby (pedikúra, kadernícke služby) len vo vyhradených priestoroch multifunkčnej miestnosti.

-  Klienti majú možnosť opustiť zariadenie do domáceho prostredia k príbuzným s podmienkou, že pri návrate klienta do zariadenia sa preukážu testom (negatívnym) na COVID-19 nie starším ako 24 hodín. Opustenie zariadenia treba zo strany klienta a príbuzných vopred odkonzultovať na tel.č. 0901918506 (Mgr. Jana Kukučová, Blanka Zaťková) resp. s vedením CSS - DOMOV JAVORINA.

CSS - DOMOV JAVORINA pristupuje pri prijímaní dočasných obmedzení (napr. návštevy v zariadení, opúšťanie zariadenia prijímateľmi sociálnych služieb a pod.) podľa epidemiologickej situácie v rámci okresu, regiónu a Slovenska. CSS – DOMOV JAVORINA si vyhradzuje právo zaviesť opätovne prísnejšie opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu COVID-19.